Over ons, en onze visie

SSV Stichting Sociaal Vangnet

Founder Jolande van Ketel maakt zich al jaren druk over de heersende armoede in dit welvarende land. Ze strijd al ruim 40 jaar voor de mensen die in de moeilijkheden raken. Jolande is voor velen een aanspreekpunt in Haarlem, ze pakt vaak ongemerkt voor haar burgers zaken aan in de politiek. Maar is ook heel vaak bezig in haar vrije tijd om de burger kosteloos directe hulp te verlenen in het bureaucratische systeem. Door haar haat liefde verhouding met het overheidssysteem is ze geen onbekende gebleven in de politiek. En heeft ze een strekt netwerk verkregen. Jolande heeft nu besloten om via de SSV Stichting Sociaal Vangnet meer tijd vrij te maken om nog meer haar burgers te kunnen steunen.

Om de SSV een goede basis te geven heeft ze gezocht naar een gelijk denkende partner. Deze vond ze in Franklin Voetél een ondernemer die in 2010 zijn bedrijf heeft moeten sluiten en met hulpverlenend Nederland in aanraking kwam. En verdwaald raakte in wetten en regelgeving waar hem wel duidelijk werd vertelt wat er van hem verwacht werd door het loket waar hij mee sprak. Maar zijn vraag naar wat zijn rechten waren beleven onbeantwoord. Franklin is na de sluiting van zijn zaak door een Stichting in Alphen aan den Rijn gevraagd om een werkbedrijfje te starten voor een groep jongeren die dwalend waren in deze maatschappij. Hier is de sociale kant van Franklin bloot komen te liggen en heeft zich steeds sterker ontwikkeld. Franklin is nu mede Founder van de Stichting Sociaal Vangnet.  Franklin wil samen met Jolande inzetten op gebied van:

Speerpunten van de SSV

Armoede achterzijde 

SSV werkt aan de bestaande armoede problematiek. Hier waar mensen al langer hebben te maken met armoede en daar waar zelfredzaamheid een probleem is zet SSV zich in om deze groep burgers te helpen en begeleiden op elk gebied. Dit is wat wij samenredzaamheid noemen.

Armoede voorzijde 

SSV werkt aan voorkoming van armoede problematiek. Hier waar nieuwe mensen dreigen in de problemen te raken door het overheidssysteem willen wij graag een helpende hand bieden waarin we voor de rechten opkomen van deze groep.

Daklozen

SSV denk na over het (tijdelijk) oplossen van de problematiek van de zeer grote groep daklozen die Nederland kent. Onderscheid wordt gemaakt in de groep die bij de bestaande instanties terecht kunnen.SSV richt zich op de economische dakloos en de werklozen daklozen die nog van goede geestelijke gezondheid zijn.

Basisinkomen 

SSV steunt de plannen voor het basisinkomen. De grondslag ligt voor SSV in de gelijkheid van verdelingen van geld en vermogen

Werkgelegenheid 

SSV Bereidt jou voor om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Door persoonlijke begeleiding en gesprekken met werkgevers vinden wij voor langdurige werkelozen (die door de arbeidsmarkt zijn buitengesloten)  een geschikte werkplek/werkgever

ZZPer en eenmanszaak

SSV denk na over de problemen van kleine zelfstandigen die door omstandigheden niet meer voldoende inkomsten hebben om alle lasten te dragen. Het punt wat wij hierin willen maken is dat vanuit overheid een bedrijf eerst moet sluiten voordat er hulp geboden kan worden. terwijl er vaak voldoende inkomen is voor het gezin te onderhouden. Dit zien wij graag anders verlopen. Alle bijkomende zaken worden uiteraard door ons opgepakt.

Als u niet weet waar u het vragen kan vraag het dan aan de SSV

Wij zijn geen overheids of gemeentelijk instelling maar een NON-profit organisatie en een schakel tussen burgers en overheid. Daar waar bureaucratie nogal eens de situatie kan verergeren willen wij ons eigen netwerk gebruiken om de verergering te voorkomen. Dit zal niet in alle gevallen mogelijk zijn maar toch kunnen wij vaak de gevolgen beperken. 

 Wij beantwoorden al uw vragen. op gebied van wet en regelgeving.

Wij zijn voor u de schakel tussen vrijwel elke instantie waardoor u nog maar 1 loket/aanspreekpunt heeft. SSV denk niet in hokjes maar in mogelijkheden. 

Door al jaren op dit gebied werkzaam te zijn en te zien dat de regelgeving steeds meer wordt terwijl de resultaten minder worden. Trekken wij nu een ander plan niet meer praten en thee drinken maar werkelijk aan de slag. Dit is de basis van de SSV. SSV heeft daarom nu het roer omgegooid hun hart ligt op straat bij de mensen. Het doel van SSV is armoedebestrijding en gelijkwaardigheid voor elke burger. 

Het begint bij werk en inkomen maar voordat dat kan, zijn we ervan overtuigd dat eerst de thuissituatie op orde moet komen. Hier willen wij ons voor inzetten om samen met jou tot een goed en tevreden resultaat te komen

Heeft u een formulier om in te vullen ? Is het niet duidelijk wat ze vragen ? Ook dan kan u bij ons terecht voor hulp en advies. We zijn op verschillende dagen bij u in de wijk te vinden kijk hiervoor even op onze website www.sovanet.nl 

Hoewel we ons inzetten tegen armoede sluiten we niemand buiten en staan we klaar om raad en advies te geven aan elke bevolkingsgroep

Spreek dit u aan en heeft u een sociaal hart heeft u een stichting of iets in dien aard wilt u iets voor uw buurt organiseren ? Is uw doel armoedebestrijding,  werkgelegenheid of burgerrechten? 

kom dan eens praten.  Meer weten? Info@sovanet.nl 

Ow u vraagt zich af waarom wij dit doen ???? Nou dat is niet zo moeilijk uit te leggen hoor!!!! Ook wij zijn ervaringsdeskundigen net als u dat bent.


Follow use :

Afspraak maken

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
WhatsApp chat