Signaalpunt

Omdat wij niet iedereen kunnen bereiken, zijn wij op zoek naar Signaalpunten…

Aanmelden via Signaalpunt@sovanet.nl

We hebben veel signaalpunten nodig om de mensen te bereiken en te helpen. Wat bedoelen wij met signaalpunten? Dat zijn mensen die begaan zijn met hun buurt, en buurtgenoten. Of bedrijven, hulpdiensten, organisatie, hulpverlening, enz., enz. Wat heeft u nodig om als signaalpunt voor het Sociaal Vangnet ingezet te worden? Wij vragen alleen aan u goed te luisteren binnen uw eigen netwerk en omgeving. Om hulpvragen op te vangen.

Vertrouwenspersonen >>> burger… 

Het Sociaal Vangnet wil met signaalpunten gaan werken. Een vertrouwenspersoon die al een bekend gezicht zijn in de buurt heeft, waardoor er al een vertrouwensband is. (Dat kan uiteindelijk iedereen zijn.) Deze vertrouwenspersoon zal na een mogelijk opgevangen signaal in gesprek gaan, en vertellen over Sociaal Vangnet om vervolgens een persoonlijk visitekaartje af te geven, waarop de gegevens van Sociaal Vangnet, en de naam van het vertrouwenspersoon staan. En tevens zal het vertrouwenspersoon aanbieden om mee te gaan naar de eerste of meerdere gesprekken die de hulpvrager met het Sociaal Vangnet heeft.

Bedrijfsleven >>> personeel…

Conflicten op het werk heeft vaak een diepere oorzaak, het Sociaal Vangnet is ook hiervoor inzetbaar. De werkgever kan als signaalpunt fungeren, en zijn werknemer attenderen op dat hij/zij eens kan gaan praten met het Sociaal Vangnet, Die zal dan als intermediair optreden om escalatie van het probleem te voorkomen. Sociaal Vangnet treedt op als neutrale partij… en houd de informatie vertrouwelijk… 

Coach >>> cliënten…

Iedereen heeft zijn specialisme, het Sociaal Vangnet kan hier een aanvulling op zijn. Vaak spelen er op de achtergrond situatie die uw resultaten in de weg staan. Terwijl u uw cliënt coacht,  is het Sociaal Vangnet, inzetbaar voor problemen, op gebied van, wet en regelgeving. zo gaan wij gezamenlijk voor het beste resultaat. Dit kan andersom ook gebeuren, want wat als wij de problemen hebben opgelost ?? Dan hebben ze, misschien nog altijd, uw expertise nodig.

Instantie >>> Cliënten…

Door samenwerking met de bestaande initiatieven en stichtingen, kringloopwinkels, enz. willen wij ons bereik vergroten. door middel van een informatie/vragenbord te plaatsen. Dit bord zal gevuld worden met vraagkaarten, waarop een reactie gegeven kan worden. Deze kaarten kunnen in de aanwezige bus gepost worden.

Om dit mogelijk te maken hebben wij uw hulp nodig. Ben u geïnteresseerd en wil u meewerken en meedenken met ons, meld je dan aan via Signaalpunt@sovanet.nl

Afspraak maken

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar