Dakloos wat nu

Het probleem van onvrijwillige dakloosheid en hoe dat probleem erger gemaakt wordt door allerlei hulpverlening die elkaar de piet toespelen. En de client in de kou laten staan.

Meneer is door het beëindiging van zijn relatie dakloos geworden.. De huurwoning stond op zijn naam. Maar omdat mevrouw ernstig ziek is, heeft hij besloten dat het huis voor haar is.

Hij heeft een baan als vrachtwagen chauffeur.

En sliep daar al 5 dagen in. Dus dat kunnen er ook wel 7 worden. De vrachtwagen als nieuw huis tot dat hij weer wat gevonden heeft.

Maar de vrachtwagen mag geen officieel brief adres zijn. Dus dat aanvragen. Nu hij staat ingeschreven in Hoofddorp.. Daar deden ze daar niet aan. Dus afspraak met Haarlem..

Daar stuurde ze hem weer terug naar Hoofddorp. Nu moet je je voorstellen. die man werkt gewoon. Dus keer op keer vrij nemen met als gevolg. boze baas. Deze meneer heeft een NAH. Met gevolg dat hij niet goed meer in staat is om voor zich zelf op te komen. En geheel vermalen wordt.

Na contact opgenomen te hebben met de BCT in Haarlem. en de gemeente Hoofddorp.

Konden we dan toch een afspraak maken in Hoofddorp. Daar alle gegevens uitgewisseld.

Dan moest er nog wat administratie plaats vinden en dan was het opgelost.

Dus niet. Drie dagen later een mail. of er bij de afhandeling iemand van het Loket SSV erbij kon zijn…Afspraak gemaakt voor a.s vrijdag.

Meneer belde afgelopen dinsdag op dat hij een bericht had gehad( hij dus, niet wij) dat hij verplicht werd zich bij zijn moeder in te schrijven. En geen brief adres kreeg. Die moeder wil dat niet. Maar daar hadden ze niets mee te maken. De afspraak morgen is vervallen. Nu probeer ik al twee dagen de juiste ambtenaar te pakken te krijgen, die mij de toezegging had gedaan ,dat het in orde was. Maar ook hier het oude verhaal. niet op de plek, op cursus, lunch etc. En aan het terug bel verzoek wordt dus ook niet voldaan.

Wij hebben meneer aangeraden zich in GEEN geval uit te laten schrijven. Hetgeen weer consequenties heeft voor mevrouw, die geen uitkering krijgt, omdat meneer staat ingeschreven. En die werkt. En je voelt hem al aankomen de eerste schulden voor mevrouw zijn in al opkomst. Wordt vervolgd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.